ПРОСЛАВА САВИНДАНА 2012.

Као и сваке године, наша школа је обележила Савиндан на занимљив и креативан начин.

Стална поставка у холу школе „освежена” је новим ученичким радовима.

Главни програм био је посвећен трима српским књижевницама које су својим стварањем и делом заслужиле епитет „првих ”. То су: монахиња Јефимија (прва српска песникиња), Милица Стојадиновић Српкиња (прва српска новинарка) и Исидора Секулић (прва жена међу српским академицима).

Носиоци реализације били су Бранкица Чкоњевић, наставница српског језика заједно са чланицама рецитаторске секције. За костиме се побринула Тања Јовановић, док је фото материјал припремио наставник Дејан Богдановић, уз помоћ ученика II2 и њиховог разредног старешине Јелене Гускић Петровић

Музички део програма осмислио је Игњат Милићевић, наставник музичке културе са талентованим ученицима гитаристима.

Особеност овогодишње прославе била је и изложба радова малог формата у школској сали. Дела су настајала на часовима стручне наставе.

Своје радове је изложио и наставник Младен Јевђовић. Реч је о необичним предметима које је створио надахнут steampunk стилом (за неупућене, стимпанк је стил у уметности, где су научна фантастика и футуризам приказани као да потичу из викторијанског периода).

Обе изложбе могу се погледати и наредне седмице.

Више фотографија можете погледати у фото-гралерији сајта, под ставком активности. http://www.umetnicka-skola-uzice.edu.rs/?page=19