Успешно реализована екскурзија у Северној Италији

И ове године је, као и претходних, успешно реализована екскурзија за ученике трећег и четвртог разреда Уметничке школе у периоду од 21- 27. октобра 2012.

Овогодишња дестинација била је Северна Италија. Као што је Годишњим планом рада школе и предвићено, посећени су градови: Лидо ди Јесоло, Венеција, Падова, Сан Марино, Римини, Равена, Фаенца, Монте Катини, Фиренца, Болоња, Верона, Трст итд. За воћу пута именован је Душан Бунарџић, разредни старешина IV1.

Комплетна екскурзија је протекла без иједног инцидента, у изузетно пријатној атмосфери, са колегама са којима је било задовољство путовати и дружити се и уз ученике на чије понашање и однос према свим аспектима овог путовања Уметничка школа може бити поносна.

Посебно би требало нагласити да је агенција „Ласта” обезбедила врхунског водича са међународном лиценцом, тако да није било потребно ангажовање локалних. Његово присуство, однос према послу и брига за све нас, значајно су подигли ниво услуге.

Било је помало непријатно слушати похвале особе која 22 године води професионално све врсте екскурзија и која, најискреније, јавно и преко разгласа изјављује да никада није имала бољу групу.

Што се тиче реализације плана екскурзије, једино одступање је било четвртог дана у Фаенци, када нисмо могли, из оправданих разлога, посетити Музеј керамике јер од 1. октобра раде скраћено радно време. Представници агенције су, заиста, покушали на све начине да ученицима омогуће посету, али без успеха. Као компензацију за то можемо сматрати непланирану посету Трсту коју нам је обезбедила агенција и у доласку и у повратку за Ужице.

Мислим да је овако организована екскурзија, која је већ традиционална за нашу школу, у потпуности оправдала сва очекивања и испунила све циљеве и задатке који се постављају пред овакав облик васпитно-образовног рада.

Фотографије са екскурзије погледајте у фото галерији сајта. Аутор фотографија је Никола Тимотијевић (III1), ученик смера техничар дизајна графике.