Ноћ музеја у Уметничкој школи 2015

Информација за штампу

о манифестацији Ноћ музеја 16.05.2015. у

Уметничкој школи у Ужицу

 

Ноћ музеја је део европске манифестације истог назива која се већ 12.пут одржава у великом броју европских земаља. Циљ манифестације је да се кроз низ активности, занимљивих програма, тематских изложби, кроз откривање атрактивних, нових изложбених простора, ради на популаризацији културе и  подстицању људи на посету музејима и галеријама.

12. Ноћ музеја тематски је конципирана у два правца. Први се односи на обележавање важних годишњица историјских догађаја, а други на едукацију најмлађих .

Уметничка школа из Ужица, први пут учествује на овој манифестацији, пре свега због прилике да одговори на тему овогодишње Ноћи музеја

Велики број образовних профила, заступљених у програму Уметничке школе, пружа могућност за  организовање низа пригодних радионица, отворених атељеа и демонстрација, које ће сигурно бити интересантне за посетиоце. Публика ће моћи да прати настанак уметничких дела, кроз низ технолошких поступака - од идеје до реализације.

·   Како се штампају графике?

·   Како се керамика врти на точку?

·   Како се прави анимирани филм?

·   Како се копирају слике?

·   Како се ваја портрет?

·   Како се шију костими?

·   Како се прави накит?

·   Како се резбари дрво?

Основна идеја ових активности је сажета у слогану Да видим и пробам. Посетиоци ће имати прилику да се и сами опробају у неком од ових програма и покушају да направе свој први рад. Ово је уједно и прилика за будуће средњошколце да се определе за уметнички пут у свом даљем школовању.

Програми се одржавају у суботу, 16. маја од 18 до 23 сата 

 у Уметничкој школи у Ужицу, Велики парк 3.


У прилогу можете преузети текстове са Информацијама за штампу и Програмом манифестације