Плакета града Ужица за Уметничку школу Ужице

Поводом обележавања Дана града Ужица, у Народном позоришту одржана је свечана седница Скупштине града Ужица на којој су заслужнима уручена признања.
Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић уручила је Плакете града Ужица за остварене резултате у дужем временском периоду.
Плакета града Ужица је уручена и Уметничкој школи.
У образложењу је наведено:
„Уметничка школа Ужице која је освајач бројних награда и похвала из области ликовних уметности на свим нивоима такмичења, од општинских до међународних. Такође, школа се истиче сарадњом са бројним институцијама у граду кроз радионице, израде мурала, хуманитарне акције.“
У име Уметничке школе Ужице Плакету града Ужица преузела је Ивана Стаматовић, директорка Уметничке школе.
Традиционално, на свечаној седници уручена су највиша признања за допринос развоју града. Награда је додељена Николи Радосављевићу, доктору примењених уметности и дизајна. Будући да је Никола Радосављевић бивши ученик Уметничке школе, награду је преузела Ивана Стаматовић, директорка Уметничке школе у Ужицу.
***
У фоајеу Народног позоришта присутни су имали прилику да се увере у таленат ученика Уметничке школе. Јавни час цртања и сликања реализовали су ученици одељења IV-2 и II-2, са професоркама Маријаном Тодоровић и мр Јеленом Гускић – Петровић.
Фотографије са доделе су преузете са сајта uzice.rs.