Три награде на ликовном конкурсу „Место и значај гусала у животу нашег народа“

Удружење за очување гусала и народне традиције „Право у жицу“, у сарадњи са ПСУСС „Света Србија“ и Регионалним центром за професионални развој запослених у образовању Ужице, реализовало је ликовни и литерарни конкурс „Место и значај гусала у животу нашег народа“.

Циљ конкурса био је истицање важности гусала у традицији нашег народа, али и подизање свести о њиховој улози код младих нараштаја. Најбољи учесници конкурса добитници су књиге проф. др Димитрија Големовића, уједно и сарадника овог пројекта, док је Удружење у сарадњи са ПСУСС „Света Србија“ за најбоље радове у свакој категорији доделило путовање на Крф.

Добитници награда су: Милица Недовић (Уметничка школа Ужице), Дуња Лазаревић („Душан Јерковић“ Костојевићи), Иван Ненадић (Уметничка школа Ужице), Дуња Павловић (Уметничка школа Ужице) и Ленка Арсић (Гимназија „Свети Сава“ Пожега).

 

Ученици, награђени за ликовни конкурс, имали су менторе чија имена треба истаћи:

Иван Ненадић (I/2) – ментор: Јелена Гускић Петровић

Милица Недовић и Дуња Павловић (III/1) – ментор: Дејан Богдановић

 

Ученица Дуња Павловић освојила је диплому и на литерарном конкурсу.

 

Троје награђених ученика из Уметничке школе је своје дипломе преузело у суботу, 1. јуна 2024, када је одржан и гусларски концерт Удружења гуслара „Право у жицу“ по називом „Гуслофилија“. Пројекат „Гуслофилија“ реализован је у оквиру програма „Ужице – престоница културе 2024“, а уз подршку Града Ужица и Градског-културног центра.

Честитамо!