Отварање изложбе ученичких радова – ГКЦ / 3. октобар 2024.

У оквиру програма обележавања Дана града, у Градском културном центру отворена је изложба радова ученика Уметничке школе Ужице. Отварању изложбе чија тема је “Ужице” присуствовала је и градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.
Ученици Уметничке школе Ужице су, по речима Иване Стаматовић директорке Уметничке школе Ужице, својим радовима на најбољи начин показали колико воле овај град било да је реч о Ужичанима по рођењу, или Ужичанима по школовању.
“Ужице је родни град, град у коме смо одрасли и школовали се и данас доприносимо његовом развоју, али и град чије име носимо и када одемо из њега. Исто тако и град великог срца и широко отворених руку за све суграђане, које је животни пут довео у наш град. Наши ученици Ужичани по ређењу, или Ужичани по школовању, воле овај град и овако га виде кроз цртеже, слике плакате, графике, скулптуре, предмете од текстила и керамике. Уткано је у њих много рада, труда и талента, али никад превише времена и од стране ученика и од стране њихових наставника”.
Како је истакао Фиип Баралић директор Градског културног центра Ужице овом изложбом ученици Уметничке школе Ужице, доносе свеж младалачки поглед на богату историју културу и свакодневни живот Ужица.
“Ови талентовани млади људи кроз уметност изражавају своју љубав према граду, повезујући прошлост, садашњост и будућност. Њихови радови подсећају нас на то колико је важно неговати креативност и уметност, као неодвојиви део наше заједнице”, нагласио је Баралић пожелевши ученицима много успеха у даљем раду.
Градоначелници Ужица др Јелени Раковић Радивојевић, ученици су уручили једну од слика у знак сећања на генерацију, чији су значајни радови настали у години у којој град носи титулу националне престонице културе. Један од њих свакако је и осликавање мурала дуж Улице Димитрија Туцовића народног музеја до Крчагова.
(Текст преузет са uzice.rs)
Фотографије са отварања можете погледати испод.
(Фотограф – Јована Вуковић III1)